Crema-Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva.
Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete, amestecam pana ce se omogenizeaza. Oprim focul, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, adaugam nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Aluat-cernem faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocalal; amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, galbenusurile amestecate cu smantana, incepem sa framantam si daca este nevoie, se adauga putina apa calduta, la final framantam aluatul cu uleiul.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in bucati egale, fiecare bucata o intindem sub forma de oval, ungem cu crema de ciocolata, rulam strans si impletim cate 2 suluri, unim capetele dand forma de cerc.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si presaram mac.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar cat sunt fierbinti.