Aluat:
Crema:
Aluat: Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana amestecata cu oul. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze, rezultand un aluat molcut. Se toarna compozitia pe blatul de lucru foarte bine infainat si se framanta inca doua minute. Se imparte in trei bucati egale. Fiecare parte se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.
Crema: Macul, grisul si zaharul se dau prin blender. Laptele se pune pe foc si se adauga macul in momentul in care incepe sa fiarba. Se amesteca pe foc mic compozitia pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca complet.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie dintr-una din cele trei bucati, se taie marginile, formand un patrat sau dreptunghi. Se asaza de-a lungul unei laturi crema si se ruleaza pana ce nu se mai vede crema. Se taie cu un cutit pe langa ruloul format, indepartand restul foii. Ruloul se taie si el in bucatele mici de 3-4 cm. Se pun in tava si se coc la 200 grade timp de 15 minute. Se scot si se pudreaza cu zahar fin cat sunt inca calde. Pofta buna!