Desert cornulete cu iaurt

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 36219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 cani untura netopita
  • 1 cana iaurt simplu 
  • 1 ou
  • 7-800 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • arome 
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • gem sau rahat
  • plus zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu iaurt:

Se formeaza un aluat din ingredientele de mai si se pune la rece pentru 30 minute-1 ora. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subire si se taie patrate de 8-10 cm. Fiecare patrat se taie pe diagonala formand astfel doua triungiuri. Se umplu cornuletele dupa plac cu gem sau rahat si se ruleaza. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins dinainte, la foc mic,  pana se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar numai in momentul in care s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.10.2010, 20:49

imi e pofta de un cornulet

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:19

Sunt excelente, si mama mea face astfel de cornulete, mie imi plac cu gem de caise! iammi...

gogho 1

11.08.2019, 03:06

strabunicii foloseau in retete, inteligent, o singura masura pentru toate ingredientele: ori o cana, ori o lingura, ori o ceasca, etc. astfel, folosind ca masura aceeasi cana, sa zicem, proportia se pastreaza indiferent de cat de mare sau mica e cana cititorului, doar ca functie de cana lui, imensa sau minuscula, preparatul iese mult, sau putin dar la fel ca si gust. sa amesteci cana cu gramele e rau. daca ma pui sa amestec 100 de grame de X si doua cani de Y trebuie sa intreb: cana de cate grame? de 200? 250? 300? o solutie eleganta ar fi sa
luati aceeasi cana folosita la masurat iaurtul si untura si sa vedeti cate cani iau cele 7-800 grame de faina. sa zicem trei cani, sau trei cani si jumate. atunci reteta va fi buna. sanatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat