Desert cornulete cu iaurt

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 38833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 cani untura netopita
  • 1 cana iaurt simplu 
  • 1 ou
  • 7-800 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • arome 
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • gem sau rahat
  • plus zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu iaurt:

Se formeaza un aluat din ingredientele de mai si se pune la rece pentru 30 minute-1 ora. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subire si se taie patrate de 8-10 cm. Fiecare patrat se taie pe diagonala formand astfel doua triungiuri. Se umplu cornuletele dupa plac cu gem sau rahat si se ruleaza. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins dinainte, la foc mic,  pana se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar numai in momentul in care s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.10.2010, 20:49

imi e pofta de un cornulet

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:19

Sunt excelente, si mama mea face astfel de cornulete, mie imi plac cu gem de caise! iammi...

gogho 1

11.08.2019, 03:06

strabunicii foloseau in retete, inteligent, o singura masura pentru toate ingredientele: ori o cana, ori o lingura, ori o ceasca, etc. astfel, folosind ca masura aceeasi cana, sa zicem, proportia se pastreaza indiferent de cat de mare sau mica e cana cititorului, doar ca functie de cana lui, imensa sau minuscula, preparatul iese mult, sau putin dar la fel ca si gust. sa amesteci cana cu gramele e rau. daca ma pui sa amestec 100 de grame de X si doua cani de Y trebuie sa intreb: cana de cate grame? de 200? 250? 300? o solutie eleganta ar fi sa
luati aceeasi cana folosita la masurat iaurtul si untura si sa vedeti cate cani iau cele 7-800 grame de faina. sa zicem trei cani, sau trei cani si jumate. atunci reteta va fi buna. sanatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu nuca de cocos