Weekend-ul trecut le-am promis alor mei că le pregătesc nişte clătite pufoase. Le-am umplut cu dulceaţă de trandafiri, care are un parfum anume şi o aromă delicată.
Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.
Se toarnă câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată încinsă, pe care la prima clătită trebuie să punem una-două picături de ulei. Se rumeneşte uşor pe fiecare parte. Se lasă la răcit şi se umple cu dulceaţă de trandafiri.
Din ingdredientele de mai sus se obţin porţii pentru 4 persoane: 8 clătite mari sau 16 mici (tigaie de 25cm)
Timp: aprox 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/clatite-cu-dulceata-de-trandafiri.html