Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare.
Am topit untul si l-am lasat la racit.
Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu.
Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule.
Din momentul in care a dat in clocot, am lasat la fiert FIX 7 minute. Am adunat spuma ridicata la suprafata. Siropul trebuie sa fiarba „cu bulbuci” :))
Am oprit focul si am adaugat laptele praf in 3 etape, amestecand energic c-o lingura de lemn, dupa fiecare etapa.
La final am adaugat untul topit si racit si esenta, amestecand, cu rabdare :-), energic, pana cand s-a incorporat untul si nu s-a mai zarit pe lateralele vasului.
Intr-o tava patrata, de 24/24 cm, unsa cu unt (puteti folosi orice altfel de tava doriti) turnati ciocolata si presarati deasupra nuci tocate, prajite. Scuturati usor tava incat sa se scufunde putin nucile.
Lasati la rece cateva ore bune, apoi portionati.
A doua oara am facut reteta de ciocolata de casa cu stafide si alune, grozav de buna si-n varianta aia.
Dupa vreo 3 ore am incercat s-o portionez si era molicica. Credeam c-am gresit-o, dar am reintrodus-o la rece si-am lasat-o peste noapte. S-a intarit perfect!
1
Nota. Daca vreti o ciocolata de casa mai molicica, lasati doar 4-5 minute.