Desert ciocolata de casa

de diaconta in Dulciuri, 5 Oct 2017 | 4507 vizualizari

 

O reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat.
Eu am pregătit-o pentru că zilele trecute mama avusese poftă de ciocolată şi nu am avut în casă decât ciocolată amăruie, 72% cacao, ciocolată pe care o folosesc la prăjiturit.
 
Eu am folosit nişte forme de silicon primite în dar de la două prietene dragi, pentru a obţine forme individuale, dar se poate pune la fel de bine într-o tavă (nu foarte mare, dacă o vreţi ceva mai înalta) şi apoi s-o porţionaţi după ce s-a întarit putin.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 160 g unt 82% grasime
  • 150 ml apa
  • 180 g zahar (200 g daca doriti sa fie mai dulce)
  • 60 g cacao
  • Vanilie
  • Puţina sare
  • Alune nesarate, stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua.

Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba.

Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna ce am obtinut un sirop vâscos care se prelinge mai greu de pe lingura.

Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul moale. Am amestecat pâna ce untul s-a topit. Am pus vanilia si am turnat siropul peste laptele praf si cacao.

Am amestecat energic pentru a obtine o compozitie omogena.

Am adaugat sarea si vanilia. Sarea va intensifica gustul dulce.

Am adaugat alunele si stafidele si am pus ciocolata în formele pregatite, pe care le-am uns cu putin ulei, pentru a le scoate mai usor.

Le-am pus la frigider. Dupa aproximativ o ora, le-am putut servi.

 

Sa aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri spritate, fragede si aromate