De mult e pe lista de probat! Bifat;) Dar și mai mult, e, de depășit pragul răbdării până la degustare. Așa că reteta cu dragoste. și răbdare e binevenită :)
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.
Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!) , apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează.
Se toarnă un prim strat de cremă de brânză, apoi bucățele de biscuit Oreo, mai mari, se finalizează cu un nou strat de cremă. Se ornează cu biscuit Oreo sfărâmițați, apoi se pune la rece pentru minim 4 ore, dar cel mai bine, până a doua zi.
La servire se decorează cu stics-uri de ciocolată umplute cu cremă de căpșuni, fructe de pădure și Frunze de mentă, sau cu ce aveți la îndemână.
Spor și poftă bună!