Desert chec cu portocale, nuci si stafide

de katty in Prajituri, 29 Apr 2018 | 6628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri zeama de portocala
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao+1 lingura zeama de portocale
  • 50 gr miez de nuca
  • 50 gr stafide
  • zahar vanilat pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu portocale, nuci si stafide:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de portocala, zaharul vanilat si omogenizam.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia(oprim 4-5 linguri) intr-o forma  unsa cu ulei si tapetata cu faina. In compozitia ramasa punem cacaua si 1 lingura zeama de portocala si omogenizam bine.

Turnam in forma peste compozitia alba. Presaram deasupra stafidele si samburii de nuca. Cu o lingura, ii impingem usor mai jos.

Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (aproximativ 50 de minute). Scoatem checul si il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu portocale, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello