Desert chec cu portocale, nuci si stafide

de katty in Prajituri, 29 Apr 2018 | 6336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri zeama de portocala
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao+1 lingura zeama de portocale
  • 50 gr miez de nuca
  • 50 gr stafide
  • zahar vanilat pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu portocale, nuci si stafide:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de portocala, zaharul vanilat si omogenizam.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia(oprim 4-5 linguri) intr-o forma  unsa cu ulei si tapetata cu faina. In compozitia ramasa punem cacaua si 1 lingura zeama de portocala si omogenizam bine.

Turnam in forma peste compozitia alba. Presaram deasupra stafidele si samburii de nuca. Cu o lingura, ii impingem usor mai jos.

Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (aproximativ 50 de minute). Scoatem checul si il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu portocale, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ira