Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere.
Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea.
Frecăm gălbenușurile cu uleiul și coaja de la o lămâie până când devine deschisă la culoare.
Punem spuma de la ouă peste gălbenușuri și treptat adăugăm făina și un praf de sare.
Amestecăm totul cu mișcări ușoare de jos în sus.
Adăugăm merele răzuite și o linguriță de scorțișoara.
Punem compoziția într-o tava de chec (am folosit o tava mică de chec, lungime 25 cm)
Punem chec-ul în cuptorul preîncălzit la 200 C, după 10 minute reducem temperatura la 180 C, timp de coacere 40-45 de minute. La cuptoarele pe gaz, flacăra trebuie să fie mediu spre mic.
După ce se răcește se poate felia perfect. Gustul este o combinație între plăcintă cu mere și gustul specific de chec. Bun, bun … poftă bună!