Desert chec cu inima

de alinutza2018 in Dulciuri, 5 Iun 2019 | 1782 vizualizari

 

Intotdeauna m-au fascinat "prajiturile surpriza". Prima astfel de prajitura descoperita de mine a fost tortul sah. Ce mare uau a fost cand l-am taiat!
"Checul surpriza" l-am descoperit initial pe kochchef.de, apoi l-am vazut la sora mea de Paste (ea a decupat iepurasi, nu inima). Desigur ca mi-a facut cu ochiul si n-am rezistat sa nu-l fac si eu! 
Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place si mie, atat la aspect cat si la gust. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru checul rosu: 
  • 200g margarina Rama cub 
  • 200g zahar 
  • 4 oua 
  • 300g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 varf de cutit de sare 
  • 100 ml lapte 
  • 1 varf de cutit colorant alimentar rosu
  • Ingrediente pentru checul galben: 
  • 200g margarina Rama cub 
  • 200g zahar 
  • 4 oua 
  • 300g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 varf de cutit de sare 
  • 100 ml lapte
  • Ingrediente bilute 
  • restul de chec rosu, ramas dupa decupat 
  • 50 g nuca macinata 
  • 1/2 pachet crema la rece (Mix pentru crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la dr Oetker) 
  • 125 ml lapte 
  • nuca de cocos (aprox 25g)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu inima:

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea se se adauga, alternand cu laptele, in compozitia de mai sus. La sfarsit se adauga colorantul alimentar. Aluatul se toarna in tava si se coace aprox 40  min (se verifica cu scobitoarea). Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.

Cand s-a racit, se taie felii si din felii se decupeaza cu o forma pentru biscuiti, inimioare. Inimioarele se aseaza una langa cealalta, formand un sir.

Checul alb se face la fel ca si checul rosu, lipsind, de data aceasta, colorantul.

Se toarna un sfert din aluat in tava, se infige in el sirul de inimioare care apoi se acopera cu restul de aluat si se da la cuptor.

Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.

Restul de chec l-am macinat cu mini-tocatorul, am adaugat nuca si crema facuta la rece, dupa indicatiile de pe plic. Am framantat bine ingredientele apoi am format bilute din el, pe care le-am dat prin nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Raman resturi de la inimile decupate, cu ele am facut bilutele

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu inima" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)