Intotdeauna m-au fascinat "prajiturile surpriza". Prima astfel de prajitura descoperita de mine a fost tortul sah. Ce mare uau a fost cand l-am taiat!
"Checul surpriza" l-am descoperit initial pe kochchef.de, apoi l-am vazut la sora mea de Paste (ea a decupat iepurasi, nu inima). Desigur ca mi-a facut cu ochiul si n-am rezistat sa nu-l fac si eu!
Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place si mie, atat la aspect cat si la gust.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea se se adauga, alternand cu laptele, in compozitia de mai sus. La sfarsit se adauga colorantul alimentar. Aluatul se toarna in tava si se coace aprox 40 min (se verifica cu scobitoarea). Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.
Cand s-a racit, se taie felii si din felii se decupeaza cu o forma pentru biscuiti, inimioare. Inimioarele se aseaza una langa cealalta, formand un sir.
Checul alb se face la fel ca si checul rosu, lipsind, de data aceasta, colorantul.
Se toarna un sfert din aluat in tava, se infige in el sirul de inimioare care apoi se acopera cu restul de aluat si se da la cuptor.
Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.
Restul de chec l-am macinat cu mini-tocatorul, am adaugat nuca si crema facuta la rece, dupa indicatiile de pe plic. Am framantat bine ingredientele apoi am format bilute din el, pe care le-am dat prin nuca de cocos.
1
Raman resturi de la inimile decupate, cu ele am facut bilutele