Sa vad eu cine zice ca eu nu fac dulce....hihihi.....are cineva curajul?:))...si i-am facut si introducere:)) Pufoasa, aromata, usor acrisoara, usor de "confectionat" .....un desert al copilariei, pe care mama il dregea cu putin zahar ars, cu o dulceata sau...pur si simplu simpla. Eu am preferat sa fac un sirop simplu din lapte, zahar si zeama de lamaie. Merge insa foarte bine insiropata cu un sirop de trandafiri sau orice alt sirop parfumat. O putem imbunatati cu nuca de cocos, frisca, dulceata, un caramel sau asa cum am facut eu cu niste bombonele de ciocolata. Si o sa vina Onesta si o sa zica ca ei i s-a branzit:))......pai ce vina am eu ca ea nu stie sa faca dulce:))
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Tapetam o forma (eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus. Dam la cuptor (pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de minute.
Intre timp preparam siropul: amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste. Cand budinca este gata facuta (facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider. Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta dar decat sa salivati, mai bine o atacati.....hihihi. Am presarat deasupra bombonele de ciocolata, apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!