Brownies sunt un desert tipic al bucatariei americana, numit asa din cauza culorii sale maro inchisa.
Este un blat de ciocolata taiat in patratele mici, se poate servi acoperita cu glazura si se poate pune bucati de ciocolata sau nuci si alune.
Merge bine servita cu lapte cald sau inghetata si uneori cu frisca in special in restaurante si caffe-bar.
Foarte populara ca gustare insotita de cafea.
Asta este varianta mea.
Se incalzesta cuptorul la 180 grade C si punem gratarul in partea inferioara a cuptorului.
Imbracam cu hartie de copt o forma pentru brownies, de 20 cm.
Intr-un bol, punem untul, zaharul, laptele, cacaua si ciocolata si topim la bain marie, lasam sa se raceasca usor.
Adaugam peste compozia noastra, cate un ou unul dupa altul si amestecam bine.
Adaugam faina si vanilia si daca va place, acum puteti sa adaugati nuci sau alune.
Amestecam pana cand este dens si omogen, punem pe tava imbracata hartie si bagam la cuptor 180 de grade C, pentru 20-25 minute..
Se lasa sa se raceasca complet si se taie in patratele de 4-5 cm.
1
se conserva la frigider bine acoperite pentru 3-4 zile.