Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit.
Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda .Se amesteca repede si se pune din aluat cu lingura ,in tava de briose (de preferat cu forme de silicon).Sa le umpleti cam trei sferturi. Mi-au iesit 15 bucati .Le-am copt, in cuptorul preincalzit,timp de 20-30 minute, sau pana sunt gata. Daca scobitoarea iese curata, atunci sunt gata. Verificati mai multe (oricum vor fi acoperite de glazura).
Pentru glazura, topiti ciocolata cu frisca si zaharul (rasnit), la bain-marie,apoi lasati putin la racit.
Se ung briosele racite, cu glazura si se orneaza cu ochi, nas si cornite. Pentru cornite, am taiat cu un cutit foarte ascutit, miscandu-l usor.