Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Feb 2018 | 2128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt gras
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 ou mare de casa
  • 1 lingura smantana
  • 1/4 plic praf de copt
  • 350-400 gr. faina alba
  • cativa stropi gel cu aroma de zmeura sau o sticluta de esenta
  • putin colorant alimentar violet
  • bombonele mov din zahar pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana.

Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini.

Impartim aluatul obtinut in doua: jumatate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem colorantul si esenta de zmeura.

Acoperim aluatul si il lasam la rece o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Intindem pe masa de lucru cele doua parti de aluat in forma dreptungiulara pe cat posibil, apoi le suprapunem si le rulam strans.

Presaram bombonelele pe masa de lucru, apoi presam usor aluatul peste ele, asa incat sa imbracam pe cat posibil intreaga suprafata exterioara uniform.

Taiem apoi felii din aluatul obtinut si le asezam in tava. Lasam suficient loc sa aiba loc sa creasca.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor pe margine.

Le scoatem din cuptor, apoi din tava si le lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars