Desert banana bread

de trifadalia in Prajituri, 15 Feb 2018 | 1824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr de banane decojite ( aproximativ 4 banane mai mici)
  • 260 gr de faina
  • 100 gr de unt cu 80 % grasime
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr de zahar
  • 2 oua
  • 50 gr de nuci
  • 10 gr praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread:

Se paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate). 

Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun ouale cate unul fiecare, amestecand pana ce se incorporeaza fiecare ou. Se adauga pireul de banane si se amesteca pana la incorporare. Se adauga faina si praful de copt, sarea, esenta de vanilie, amestecand usor pana la incorporarea fainei, iar la final se adauga nuca si ciocolata ( se poate adauga ori nuca ori ciocolata, eu am renuntat la nuca la comanda fiicei mele). Se amesteca din nou. Compozitia se pune intr-o tava de chec pe care am uns-o cu ulei. Se niveleaza usor si se coace in cuptorul incalzit la 160 de grade C, aproximatix o ora. Checul cu banane dupa racire se feliaza, se serveste alaturi de un pahar cu lapte sau la o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane