Dereie (Coltunasi cu dulceata)

de melinduta_1990 in Prajituri, 23 Noi 2011 | 20753 vizualizari

 

Este o reteta din Ungaria

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ligurita sare
  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • pesmet
  • ulei

PT.UMPLUTURA

  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dereie (Coltunasi cu dulceata):

Se pune faina intr-un castron si pe mijloc se face o gaura rotunda unde se pun cele 3 oua si sarea.Se framanata, adaugind si putina apa, pana ce devine un aluat un pic cam tare.

Se lasa un pic la odihnit cam o jumate de ora.

Apoi aluatul se pune pe un "fund" de lemn si se intinde o foaie rotunda subtire. Peste foaie se pune gem de prune, se ia foaia de sus si se pune peste gem. Se taie coltunasii.

Se pun coltunasii la fiert.Intre timp se pregateste pesmetul.

Se pune intr-o oala ulei si dupa aia se pune pesmetul si se face prajeala.

Cand coltusanii s-au fiert se strecoara si se pun peste pesmetul prajit.

TIPS-URI

1

este un aluat ca la taietei de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dereie (Coltunasi cu dulceata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

mirela0911 1

24.11.2011, 19:51

bun venit!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:18

diana_k 1

25.11.2011, 09:55

felicitari pentru rabdare, eu nu am

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dovleac si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 21:38

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiroşte aka colţunaşi