O reteta de pizza inventata de italienii din Chicago, o pizza coapta intr-o tava inalta, cu aluatul ridicat pe pereti si umplutura inauntru.
Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua sau drojdia uscata. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura.
Cat timp aluatul sta la dospit, pregatim umplutura. Taiem ardeiul, ciupercile si cabanosul rondele, taiem ceapa si tocam rosiile din bulion. Mozarella o taiem felii potrivit de groase pentru ca o vom adauga peste pizza ca sa se topeasca uniform.
Rosiile tocate si bulionul pot fi amestecate cu condimentele, pentru ca aromele sa se imparta uniform in interiorul pizzei.
Puteti cali timp de 5 - 10 minute ceapa, ciupercile si ardeiul.
Punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, il mai framantam putin si il intindem pana la dimensiunea tavii, inclusiv sa ajunga pe pereti. Inainte de a pune aluatul, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina, iar apoi, luam cu grja aluatul intins si il punem in tava. Mai intai ungem aluatul cu niste bulion. Punem in straturi ingredientele crude: ciuperci, ardei, ceapa, cabanos, rosiile tocate, iar apoi repetam cu inca un strat din fiecare. Daca aveti ingredientele calite, le puneti pe toate in aluat. Deasupra mai puteti pune niste condimente, iar ultimul strat va fi format din feliile de mozarella care se vor topi si pizza va arata extraordinar. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 200 de grade (treapta medie), iar deep dish-ul se face la aceasta temperatura cam in 50 de minute - 1 ora.
1
ca sa fie mai usor sa scoateti pizza din tava, folositi o tava cu peretii detasabili
2
daca folositi o tava cu peretii detasabili, cand o puneti la cuptor, asezati-o pe tava aragazului, va fi mai usor de manevrat.