Curcan la cuptor

de jojoba in Curcan, 12 Ian 2011 | 11438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 30 ml ulei,
  • sare,
  • piper
  • Maghiran uscat,
  • salvie uscata,
  • rozmarin uscat,
  • 30 ml coniac
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • O ceapa mare
  • 2 mere taiate in sferturi
  • Un strugure rosu
  • 100 gr unt topit  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se intinde la loc.

Se aseaza curcanul intr-o tava, se pudreaza in interior cu sare, piper, maghiran, salvie, rozmarin, se pun merele taiate sferturi, ceapa in interior; se unge curcanul pe deasupra cu untul topit, se toarna apa in tava , se acopera cu folie de aluminiu (perforata) si se introduce la cuptorul incins pentru 4 ore (160 grade).

Dupa o ora jumatate, se scoate curcanul si se unge cu sosul format din miere, ulei, coniac, sare si piper. Se acopera cu folia si se introduce in continuare la cuptor. Dupa doua ore si jumatate se scoate folia de aluminiu, se stropeste curcanul cu sosul din tava si se lasa sa se rumeneasca deasupra.

Se  serveste curcanul pe pat de frunze de salata , garnisit cu boabe de struguri si varza de bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici