Curcan la cuptor

de jojoba in Curcan, 12 Ian 2011 | 11313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 30 ml ulei,
  • sare,
  • piper
  • Maghiran uscat,
  • salvie uscata,
  • rozmarin uscat,
  • 30 ml coniac
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • O ceapa mare
  • 2 mere taiate in sferturi
  • Un strugure rosu
  • 100 gr unt topit  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se intinde la loc.

Se aseaza curcanul intr-o tava, se pudreaza in interior cu sare, piper, maghiran, salvie, rozmarin, se pun merele taiate sferturi, ceapa in interior; se unge curcanul pe deasupra cu untul topit, se toarna apa in tava , se acopera cu folie de aluminiu (perforata) si se introduce la cuptorul incins pentru 4 ore (160 grade).

Dupa o ora jumatate, se scoate curcanul si se unge cu sosul format din miere, ulei, coniac, sare si piper. Se acopera cu folia si se introduce in continuare la cuptor. Dupa doua ore si jumatate se scoate folia de aluminiu, se stropeste curcanul cu sosul din tava si se lasa sa se rumeneasca deasupra.

Se  serveste curcanul pe pat de frunze de salata , garnisit cu boabe de struguri si varza de bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu hribi