O reteta inspirata din bucataria greceasca,gustosa si simplu de realizat.Se serveste cu sau fara garnitura, dupa bunul plac al fiecaruia...
Reteta este simpla, totul se prepara rapid si usor, iar rezultatul final este unul delicios,savuros.
Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).
Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.
Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.
Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de la o lamaie si asezam carnea dezosata.
Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.
Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.
Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.
Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.
Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.
Pofta mare !