Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!
Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .
Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .
Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .
Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .
Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].
Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .
Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .
Serviti friptura calda presarata cu verdeata .
1
Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .
2
Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .