Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.
Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.
Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D
Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.
Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.
La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.
In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.
Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.
Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.
Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.
Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.
Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.
O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.