Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 2858 vizualizari

 

Si inca o nebunie cu dovlecel.
Multumiri JamilaCuisine pentru idee .

 

INGREDIENTE

Pentru cupcakes

  • 200 g dovlecel ras
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

(Cuptor: preincalzit la 180 grade )

  • Pentru frosting
  • 100 + 100 g mascarpone
  • 50+50 g crema de branza
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 1 lingura sirop de capsuni
  • 3 linguri sirop de trandafiri
  • Am impartit cantitatea de mascarpone si crema de branza pt ca am facut doua tipuri de frosting. Voi puteti face cu ce vreti (ciocolata, cafea, fructe proaspete, sky is the limit ;) )
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone:


Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem  intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele
In alt bol cernem  faina amestecata cu scortisoara, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Punem partea umeda (amestecul de dovlecel) peste amestecul de faina si amestecam usor pana se incorporeaza ingredientele.
Tapetam o tava de briose cu hartie de copt ( eu am folosit doua tavi, una de 12  si cealalta de 6, pt. ca tavile mele sunt mai mici), punem compozitia in forme ( cam 3 sferturi din forma sa fie plina) si o dam la cuptor pt. 25 de minute (pt siguranta, facem si testul scobitorii ;) ).
Scoatem tava din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi scoatem briosele din tava si le asezam pe un gratar pt a se raci complet.

Frosting:
Mascarpone si crema de branza (100 + 50): le amestecam intr-un bol, peste ele punem gemul de capsuni si siropul amestecand pana se formeaza o crema fina si toate ingredientele sunt incorporate.
La fel procedam si pt frosting-ul nr. 2 (cu sirop de trandafir).

Punem frostingul intr-un sac à poche si decoram dupa preferinta.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Raspberry cupcakes