Cupcakes cu dovleac si ciocolata

de MyFancyCake in Prajituri, 31 Oct 2013 | 5270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Cupcakes avem nevoie de:
  • 120 gr faina,
  • 140 gr zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1 varf de lingurita sare,
  • 40 gr unt,
  • 120 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 200 gr piure de dovleac,
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca,
  • 200 gr ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu dovleac si ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam  60 ml de lapte si mixam usor.
Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina.
Dupa ce vom obtine aluatul de cupcakes, incorporam usor cu o lingura de lemn piureul de dovleac, apoi umplem formele de muffins si le coacem 25 de minute la 170 grade Celsius.
Vom obtine aceste prajiturele aromate si pufoase, pe care le vom transforma in niste cupcakes-uri autentice cu ajutorul cremei ganache.
Pentru crema incalzim frisca (fara a o fierbe), apoi adaugam ciocolata pana se topeste. Lasam amestecul la rece cateva ore apoi il mixam pana obtine o crema fina.
Daca vi se pare prea moluta adaugati un plic de intaritor pentru frisca.
Decoram cu crema ganache.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]