Cum se prepara visinata

de divainbucatarie in Bauturi, 30 Iul 2011 | 6803 vizualizari

 

 Cum se prepara visinata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine,
  • 500 g zahar,
  • 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade sau vodca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se prepara visinata:

Cum se prepara visinata. Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.

Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.

Noroc si sanatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepara visinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara visinata