Cuiburile de viespi erau preferatele mele de mic copil ,..nu am mai facut pana acum dar azi am gasit intamplator reteta in varianta spaniola si cu mici modificari pe gustul meu va spun ca rezulatul a fost nemaipomenit de satisfactor :)si o retraire plina de placere
Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut se imparte aluatul si se fac doua foi, care se ung cu untul topit si se umplu dupa preferinte. Eu am umplut prima foie numai cu stafide si lapte condensat si cealalta cu nuca si stafidele care mi-au ramas de la prima foaie, apoi le-am rasucit si am taiat bucati egale ,vezi imagine 4. Se aseaza bucatile intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se mai lasa 5 minute, apoi se pun la cuptorul incins la 180 grade 20 minute. Cand sunt bine rumeniti se scot si se ung cu galbenusul si laptele condensat si se mai lasa 2 minute.
Cum nu am avut doua tavi la fel am folosit tava de la briose, iar cuiburile de viespi cu stafide si nuca au iesit mai aspectosoase ,asta se observa din imaginea de prezentare.
1
Eu daca as fi avut miere suficienta cam 10 linguri as fi renuntat mai bine la 100 gr de zahar,..dar sunt super multumita si asa.