Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2010 | 5860 vizualizari

 

Hemendexul este o denumire care provine din limba engleza. Traducerea este tocmai combinatia de sunca usor prajita si ochiuri de ou.
Dar cum noi suntem romani si nu englezi, denumirea de "cuib_mamaliguta cu sunca si ou", mi s-a parut corecta.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 felii de sunca,
  • 1-2 oua,
  • sare, piper,
  • boia de ardei,
  • mamaliga
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex:

Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus boiaua (dulce sau iute dupa gust). Se acopera cu un capac si se mai lasa pana se albeste oul, nu se prajeste mult, ca sa ne ramana galbenusul zemos.
Se poate servi ca atare, sau se serveste peste un pat de mamaliga. Daca mamaliga este deja rece, se taie in felii care se se pot praji in ulei. Este un mic dejun bun si consistent.
Pofta buna!.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branzeturi