Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2010 | 5179 vizualizari

 

Hemendexul este o denumire care provine din limba engleza. Traducerea este tocmai combinatia de sunca usor prajita si ochiuri de ou.
Dar cum noi suntem romani si nu englezi, denumirea de "cuib_mamaliguta cu sunca si ou", mi s-a parut corecta.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 felii de sunca,
  • 1-2 oua,
  • sare, piper,
  • boia de ardei,
  • mamaliga
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex:

Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus boiaua (dulce sau iute dupa gust). Se acopera cu un capac si se mai lasa pana se albeste oul, nu se prajeste mult, ca sa ne ramana galbenusul zemos.
Se poate servi ca atare, sau se serveste peste un pat de mamaliga. Daca mamaliga este deja rece, se taie in felii care se se pot praji in ulei. Este un mic dejun bun si consistent.
Pofta buna!.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spanac