Cuib de viespi

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Dec 2014 | 5910 vizualizari

 

Reteta este cea clasica din Jurcovan. Buna rau, au iesit niste cuiburi de viespoaie, asa mari au crescut. :))))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina (550g)
  • 40g drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta rom)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • PENTRU UNS
  • 250g Rama mit batter
  • 100g zahar
  • 250g nuca macinata
  • SIROP
  • 200ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliciri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.

In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.

Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la crescut 10-15 minute. (este maiaua)

Se pun in castron toate ingredientele de la aluat si se framanta un aluat elastic nelipicios.

Se poate pune faina sau lapte in plus pentru a framanta un aluat de consistenta dorita.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. (30-40 minute)

Se face umplutura amestecand untul cu zaharul pana se inmoaie.

Se intinde aluatul intr-o foaie cat mai dreptunghiulara de 4-5 mm grosime.

Se unge cu amestecul de unt si zahar uniform pe toata suprafata.

Se presara muca macinata pe toata suprafata.

Se ruleaza cat mai strans posibil si se taie bucati de circa 4 cm.

Se strang putin in partea de jos, sa nu iasa untul si nuca, si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, deoarece vor creste la copt.

Se mai lasa la crescut 25-30 minute la loc caldut.

Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.

Nu se deschide cuptorul 20 de minute.

Se face siropul fierband laptele cu zaharul 2-3 minute si apoi adaugand zaharul vanilat.

Cand se rumeneste putin se scoate tava si se pune siropul pe fiecare cuib pe toata suprafata.

Se reintroduce in cuptor pentru 10 minute pana prinde o crusta lucioasa pe suprafata.

Se scot din tava si se lasa la racit, daca aveti puterea sa rezistati.

Sunt bune si calde si reci.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor, intinderea aluatului se poate face jumatate si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara