Cuib de viespi

de Panacris in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 6714 vizualizari

 

Un dulce clasic, inedit e faptul că am folosit untul de cacao și ouă de rață. Mulțumesc RuxyRux!

 

INGREDIENTE

  • •făină albă de grâu 600 g.
  • •lapte 200 ml.
  • •ouă de rață 2 bucăți
  • •sare iodata 1 linguriță
  • •unt de cacao 150 g.
  • •drojdie uscată 3 lingurițe
  • •zahăr tos 2 linguri
  • •coaja de lamaie
  • •Pentru umplutura:
  • •nucă măcinată 500 g.
  • •zahăr tos 150 g.
  • •miere de albine 150 g.
  • •lapte 250 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).

Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca, lasându-se la răcit. Se întind două foi, pe care se așează umplutura de nucă. Se fac două rulouri care se vor tăia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 18 felii..

Fiecare felie se așează în forma de floricele de silicon, lasându/se la dospit încă 15-20 de minute. Se introduc tăvile la cuptor cca. 40 de minute, la foc mediu. Când  s-au rumenit cuiburile, se scot tăvile și pe fiecare cuib se pune câte o lingură de lapte îndulcit cu miere și zahăr. Se lasă la cuptor încă 5 minute. Se scot, tăvile din cuptor și se mai toarnă câte o lingură de lapte îndulcit pe fiecare cuib.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adry88 1

10.03.2013, 21:35

Sidy 1

11.03.2013, 08:04

Acum ca am ...scapat de atatia mucenici, cu mare placere gust un cuib de viespe

Panacris 1

11.03.2013, 09:31

Cu drag, Sidy!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi