Cuburi jeleu mango si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 3813 vizualizari

 

Vis de vara...asa i-as spune, un jeleu racoritor cu gust tropical...si menta, combinatie care te duce cu gandul direct la insule, plaja...mare, soare si nisip fierbinte!
De-ati stii de cand ma urmareste reteta asta :))))...n-am mai rezistat si astazi am preparat-o...vorba unei fete senine se stie ea cine :))))))... " Sa va faceti si voi! "....o...daaaaa! Facem!

 

INGREDIENTE

Stratul de mango:

  • 250 gr. mango copt si dulce taiat bucati( pentru piure) cam 2 bucati
  • 1 mango taiat cubulete( 1 cm)
  • zeama de la doua portocale medii
  • 300 ml apa de izvor
  • 2 lingurite Agar agar( gasiti la Plafar)
  • 130 gr zahar
  • vanilie
  • cateva frunzulite menta( optional)

Stratul de cocos:

  • 160 ml apa
  • 1 lingurita agar-agar
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 160 ml lapte cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi jeleu mango si cocos:

Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :))))

Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure.

In apa rece se pune pudra de agar agar si se amesteca continuu, se pune vasul pe foc mic si se tine pana incepe sa clocoteasca. Se amesteca mereu timp de maxim 5 minute, pana se dizolva perfect, se adauga zaharul, se amesteca bine si apoi piureul de mango.

Vom mai tine pe foc un clocot doua si turnam imediat in forma de yena. Dam putin la rece dar nu pentru mult timp.

Preparam din nou agar agarul, avand grija ca de data aceasta fiind mai putin lichid se evapora mai repejor, adaugam zaharul, sarea si imediat laptele de cocos.

Scoatem de la rece vasul, si ajutandu-ne de o lingura turnam usor al doilea strat.

Punem imediat la rece si asteptam cateva ore inainte sa feliem jeleul.

Eu am avut un lapte de cocos mai transparent( facut in casa) data viitoare voi incerca cu lapte gata preparat cumparat, asta pentru o culoare mai alba.

Va las aici link sa vedeti retetea originala si sa va si inspirati mai usor in ceea ce priveste modul de preparare. Uneori ajuta mult sa poti vedea si pe video.

Va invit sa probati, merita din plin!

 

http://hot-thai-kitchen.com/mango-coconut-jelly/

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi jeleu mango si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de clatite cu fructe