Cuburi cu nuci si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Noi 2010 | 9000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 100g unt,
  • 220g faina,
  • 2 oua,
  • 100g zahar,
  • 1 lingura smantana,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 varf de sare
  • PENTRU TOPPING:
  • 2 oua,
  • 200g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 10g nuci tocate grosola,
  • 5 linguri gem de caise,
  • 1 ciocolata,
  • 30g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu nuci si ciocolata:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat intindem gemul de caise si apoi toppingul realizat mai devreme.

Dam tava la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. Cand prajitura este inca calduta vom taia cuburile si turnam ciocolata topita si amestecata cu 30g unt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness