Csalamadé sau amestec de murături feliate

de Panacris in Conserve, 20 Oct 2013 | 9734 vizualizari

 

Ei, am revenit cu o nouă variantă a acestei salate minunate pentru iarnă. Eu îi spun salata leneșilor ;) Leneșii fiind cei care o consumă, deoarece numai sunt nevoiți să mărunțească legumele :d

 

INGREDIENTE

  • gogonele curățate și feliate 2000 g,
  • castraveți curățați și feliați 2000 g,
  • conopidă curățată și mărunțită 2000 g,
  • gogoșari curățați și feliați 1000 g,
  • ardei kapia curățați și feliați 1000 g,
  • morcovi curățați și feliați 1000 g,
  • ceapă galbenă curățată și feliată 1000 g,
  • hrean 2 bucăți,
  • sare neiodată 3 linguri,
  • oțet din vin 1000 ml,
  • apă plată 2000 ml,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • mixt de condimente pentru murături de la Fuchs 3 pachete ( semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csalamadé sau amestec de murături feliate:

Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;)  se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la 10000 de grame :)) Între timp se pune la fiert oțetul cu apa, sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul. Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestcă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, larece, până a doua zi. Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas. Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat. Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Csalamadé sau amestec de murături feliate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet, la rece