Csalamadé sau amestec de murături feliate

de Panacris in Conserve, 20 Oct 2013 | 9469 vizualizari

 

Ei, am revenit cu o nouă variantă a acestei salate minunate pentru iarnă. Eu îi spun salata leneșilor ;) Leneșii fiind cei care o consumă, deoarece numai sunt nevoiți să mărunțească legumele :d

 

INGREDIENTE

  • gogonele curățate și feliate 2000 g,
  • castraveți curățați și feliați 2000 g,
  • conopidă curățată și mărunțită 2000 g,
  • gogoșari curățați și feliați 1000 g,
  • ardei kapia curățați și feliați 1000 g,
  • morcovi curățați și feliați 1000 g,
  • ceapă galbenă curățată și feliată 1000 g,
  • hrean 2 bucăți,
  • sare neiodată 3 linguri,
  • oțet din vin 1000 ml,
  • apă plată 2000 ml,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • mixt de condimente pentru murături de la Fuchs 3 pachete ( semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csalamadé sau amestec de murături feliate:

Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;)  se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la 10000 de grame :)) Între timp se pune la fiert oțetul cu apa, sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul. Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestcă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, larece, până a doua zi. Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas. Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat. Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Csalamadé sau amestec de murături feliate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

20.10.2013, 20:02

Cred ca sant foarte bune

adry88 1

20.10.2013, 21:07

diaconta 1

22.10.2013, 23:41

si mie-mi place salata asta a lenesilor )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu varza rosie