Nu am cuvinte sa va spun cat a fost de gustoasa,de aromata...am luat reteta dintr-o revista dar am micsorat cantitatile si nu am folosit brandy pt cirese..
Spalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar.
Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul vasului.
Amestecam untul rece cu faina si zaharul,pana devine sfaramicios,dar untul trebuie sa fie tot amestecat.
Punem aceasta compozitie deasupra cireselor,uniform apoi presaram scortisoara dupa plac(eu am pus putina) si dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(o sa observati ca se rumeneste si sucul cireselor incepe sa-si faca aparitia la suprafata).
Servim pudrat cu zahar si cu inghetata de vanilie(mie imi place simpla ca ii simt aroma delicata).
Se serveste calda.(si rece e delicioasa)
1
daca doriti atunci cand puneti zahar peste cirese puteti pune si 1-2 linguri brandy(eu nu am pus pt ca a papat si Sarah)