Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli

de Corinuta in Prajituri, 3 Mai 2014 | 12868 vizualizari

 

Stiati ca pozsonyi kifli e in maghiara? Nu stiu de ce dar eu ma asteptam sa fie in alta limba fiindca vorbim de Bratislava totusi :)) In fine, lasand gluma la o parte, daca tot au fost asa de laudate aceste cornuri/croissante nu puteam sa nu le incerc, avand in vedere ce pofticioasa sunt!!! Asa siiiiiii, am modificat doar umplutura, folosind ce aveam pe-acasa! Sunt bune, dar stiti cum? Buuuneeeeee la superlativ!!! Si, ca sa parafrazez pe cineva, daca va trebuie, incercati-le!:)))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns deasupra

Pentru umplutura:

  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilinat

sau

  • 100-150 ciocolata tocata marunt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli:

Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste.

Se dizolva restul de zahar in laptele cald, se adauga si untul si se amesteca pana se topeste. Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se toarna toate peste faina, se amesteca bine cu o furculita, apoi se framanta cu mana cinci minute pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il dam la rece pana pregatim umplutura.

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusul, stafidele si zaharul vanilat. Daca aveti o branza cremoasa, asa ca mine, adaugati si gris. Ciocolata se da pe razatoarea mare sau se faramiteaza cu mana.

Aluatul se imparte in doua parti egale, se formeaza doua rulouri, apoi se taie felii de aproximativ 32 g din care formam bilute. Va ies aproximativ 28-30 de bucati. Ale mele s-au format la doua seturi de maini, adica am avut ajutor.

Se intinde fiecare biluta cu sucitorul dandu-i forma ovala, se aseaza umplutura pe lungime, apoi se ruleaza cat mai strans lipind marginile si dandu-i o forma de potcoava.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus, se lasa sa se usuce bine, apoi se ung si cu albus si se dau la cuptorul incins. Se coc aprox. 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Se mananca fierbinti sau reci, noroc ca sunt multe ca mai apuca si poza:)))

Pofta buna si spor la prajiturit!

TIPS-URI

1

umplutura poate varia, in functie de preferinte sau,ca in cazul meu, ce aveti pe acasa :))

2

la aluat puteti adauga niste coaja rasa de lamaie pentru aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

27.05.2014, 07:40

foarte bune

Gabri 1

05.02.2015, 01:09

SUNT FOARTE BUNE,LE-AM FACUT AZI,CU CIOCOLATA,O SA LE FAC IAR CU NUCA SI GEM. SUPER BUNE MERITA INCERCATE.

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:07

Foarte frumoase si rumene, mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)