Pentru aceasta reteta am folosit cascaval Sofia de la Delaco.
Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru.
Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade.
Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras.
Am rulat fiecare triunghi cu grija, pornind de la baza spre varf. Croissantele astfel formate le-am asezat in tava, le-am presarat cu putin cascaval si le-am uns cu galbenusul de ou.
Am pus tava in cuptorul incins, am acoperit croissantele cu hartie de copt si am lasat sa se coaca 30 minute.
La final am scos croissantele rumene si apetisante pe un platou.
1
pentru un aspect frumos presar cascaval peste croissante si apoi le ung cu galbenus de ou
2
pentru a fi sigur ca nu se ard croissantele in tava prefer sa le acopar cu hartie de copt