vroiam sa fac niste cornulete, dar imediat ce am vazut reteta de croissant a lui diaconta, mi-a intrat la suflet si am adaptat pe loc cornurile mele la croissantul ei...nu a iesit taman asa de frumos, dar bun a fost tare...nici nu le-am facut intocmai ca ea...am adaptat la ce aveam eu la dispozitie la momentul acela..l-am facut cu ceva vreme in urma, dar nu am avut timp de postare...deci nu mai am...dar mai fac cu siguranta, poate chiar in seara asta....
Aluatul: se dizolva drojdia in lapte caldut si o lg de zahar si se lasa 5 minute la dospit. Se pune faina intr-un vas larg, in mijloc se toarna maiaua dospita, restul de zahar ,coaja de lamaie, un praf de sare si ouale. Se omogenizeaza si se transfera aluatul pe masa, unde se framanta fff bine, cam 15-20 minute. Se lasa apoi la dospit la cald, pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul, depinde de cat timp aveti...eu l-am lasat vreo 2 ore si ceva.
Se scoate apoi aluatul pe masa, se mai framanta un pic si se intinde in foaie dreptunghiulara si subtire, cam la jumatate de cm. Se unge cu 100 g margarina moale( dia a folosit unt), apoi se impatureste in patru. Se infoliaza si se tranfera in frigider timp de o ora , chiar doua daca aveti rabdare. Se scoate apoi, se intinde iar si se unge cu restul de 100 g margarina. Se impatureste iar si se mai lasa la frigider o ora. Se scoate apoi, se intinde cat de cat in forma dreptunghiulara si se taie in fasii, apoi in triunghiuri.
Ciocolata se topeste cu cateva lg de lapte, se adauga nucile maruntite si crema de alune, 2 lg am pus eu, mari.
Pe fiecare triunghi se distribuie o lingurita de umplutura, apoi se ruleaza de la baza spre varf. Se asaza intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt ( eu nici de aia nu aveam atunci....). Se bate un albus bine si se ung croissantele, apoi se presara cu zahar brun, se dau la cuptor, la 170 grade si se coc cam jumatate de ora, max 40 minute.
Se mai pot pudra cu zahar sau se lasa asa.