Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

de La Ancuta in Dulciuri, 19 Dec 2010 | 6594 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult reteta postata de Susu, asa ca le-am incercat. Sunt foarte frumoase si bune. Susu multumesc

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • gem de piersici
  • gem de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar:

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.

cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.

Adaugam laptele caldut si praful de sare si framantam.

Adaugam apoi treptat uleiul caldut si framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Presaram faina deasupra, il acoperim si il lasam la loc caldut sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut formam bilute egale pe care le mai lasam cateva minute la crescut pe masa de lucru, unsa cu ulei.

Aplatizam fiecare biluta, punem o lingurita de gem (sau orice alta umplutura vrem) si strangem la gura, ca un sac.

Punem bocceluta in tava tapetata cu hartie de copt si o aplatizam putin cu mana.

Taiem raze cu un cutit uns cu ulei (eu am folosit rola de pizza) si apoi rasucim razele formate in sens invers. Va arata ca o floare.

Lasam 10 minute sa mai cresca, apoi ungem cu oul batut.

Coacem floricelele in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se lasa apoi sa se raceasca si se servesc cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sekerpare