O alternativă la crispy de pui de la fast food poate fi pieptul de pui preparat la cuptor acasă. Partea bună a acestui preparat este că acesta nu se prăjeşte în ulei.
Într-un bol se amestecă iaurtul, sosul, uleiul de măsline și fulgii de ardei chilli.
Pieptul de pui tăiat fâșii de aproximativ 1,5 cm grosime se amestecă cu ceapa tăiată solzișori, sare și piper.
Se adaugă iaurtul și se lasă la marinat, în frigider, pentru 2-3 ore sau de seara până dimineața. Eu l-am lăsat de seara până dimineața.
A doua zi se ia pieptul de pui, se îndepărtează ceapa și se dă prin pesmet. Se așează bastonașele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptorul încâlzit.
După aproximativ 30 de minute se întorc bastonașele de pui și se reintroduce tava în cuptor pentru alte 15 minute.
Crispy sunt foarte gustoase servite alături de un sos de iaurt sau Sos Thousand Island, alături de care l-am servit și noi.