Creveti la tigaie, cu lapte de cocos

de AlexTeacher in Fructe de mare, 8 Iun 2016 | 8105 vizualizari

 

Nu m-as satura de creveti...creveti si midii. As putea manca...FARA NUMAR ! :D 

 

INGREDIENTE

Crevetii:

  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Lapte de cocos - 200 ml
  • Sare si piper negru – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la tigaie, cu lapte de cocos:

  • Curatati crevetii lasandu-le capul si coada (pentru efect ) - Desi in Spania daca le ceri sa-ti curete crevetii sau servesti clientii cu creveti curatati risti sa ti se dea cu farfuria-n cap sau sa fii impuscat :)))) 
  • Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);

  • Taiati rosiile cherry in 4;

  • Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;

  • Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;

  • Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;

  • Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;

  • Puneti laptele de cocos si amestecati 2 min pana mai scade si se ingroasa - tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;

  • Merg de minune c-un orez la aburi ! Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la tigaie, cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

09.06.2016, 07:51

Ce bine arata!

laura_n 1

10.06.2016, 16:17

Imi ploua in gura!

Bya Ralu 1

24.08.2016, 19:18

astia sunt pe gustul meu,o sa-i incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Homar cu orez