Crescente (PATRATELE PICANTE)

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2011 | 9510 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 g apa calduta
  • 50 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ceapa mica
  • 150 g costita afumata sare boia iute
  • cimbru sau rozmarin
  • 1 galbenus + 2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crescente (PATRATELE PICANTE):

 Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii si o punem pe masa; dupa ce a dospit aluatul il intindem direct pe aceasta hartie ; se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici; lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu galbenusul de ou si laptele pe deasupra si presaram cimbru sau rozmarin; dam la foc; trebuie sa iasa crocante si picante .

Sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crescente (PATRATELE PICANTE)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

07.02.2011, 21:06

filipescu4carmen 1

19.02.2011, 10:15

nu am inteles exact cum se face aluatul si cum sau cand se pune branza...!
Va rog sa cititi reteta si veti vedea ca nu e completa!Reveniti cu detalii!!

ryta 1

27.02.2014, 16:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu taietei si kaizer