special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.
Foi:
Pap:
Crema:
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.
Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele. Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.
Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.
Pentru crema:
Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.
Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.
Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.
Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.
1
Imi place reteta aceasta de foi pentru ca nu trebuie impachetate si intinse de mai multe ori.