Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.
Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine. Peste amestecul format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand continuu, pana ce crema s-a ingrosat.
Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar, mixand pana am obtinut o bezea.
Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in sus, pana ce s-a inglobat perfect.
Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute, amestecand continuu. Dam crema deoparte sa se raceasca putin.
Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20, ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect. Am turnat peste primul strat de foaie crema calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute
Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3 linguri de zahar pudra. Am intins frisca peste crema racita complet.
Cu o foarfeca am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramnata.
Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.. ca n-am mai putut rabda! :)
Cremesul ar trebui taiat dupa 12 ore.