M-am gandit sa-i zic rapid pentru ca foile nu le-am pregatit eu, doar le-am copt. Pe vremuri, cand aveam osinza de porc de la bunica, coceam cu mama haiose si foi de cremes de sarbatori, dar vremurile s-au dus si ne adaptam cum putem. Foarte bun este, crema face tot la prajitura asta, pe care am si uitat cat de mult o indragesc.
Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o perforam cu o furculita din loc in loc. O dam la cuptor ptr 15 minute pana se rumeneste frumos. Cand e coapta, o scoatem pe un blat de lemn la racit si procedam la fel cu a doua foaie.
Pentru crema separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu jumatate de zahar si zaharul vanilat pana devin pufoase si se deschid la culoare. Amidonul il amestecam cu zaharul ramas si 200 ml lapte. Punem restul de lapte la fiert si cand este fierbinte, adaugam amestecul cu amidon si cel cu galbenusuri. Amestecam bine si fierbem la foc mic pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Luam de pe foc crema si adaugam in ea cat inca e fierbinte albusurile, cate o lingura pe rand, amestecand bine. Dupa ce le-am incorporat, intindem crema calduta peste o foaie de foietaj. Cealalta o sfaramam si presaram deasupra pe crema dupa ce s-a mai racit. Dam la frigider prajitura peste noapte, iar a doua zi o pudram cu zahar, o portionam si o servim.
Pofta buna!
1
pentru a fi si mai pufoasa umplutura, puteti adauga peste crema de la cremes, 200 ml frisca dulce mixata bine cu 2-3 linguri zahar