Cremes (cremsnit) ca la mama acasa

de Sidy in Prajituri, 3 Sep 2011 | 10166 vizualizari

 

Inca o reteta din...bunatatile gasite in caietul cu retete al mamei mele....
Unul din deserturile copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 700 g faina alba
  • 300 g margarina
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura untura
  • un varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 1,700 l lapte
  • 8 linguri cu varf faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 10 oua
  • 250 g zahar
  • 4 pliculete gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes (cremsnit) ca la mama acasa:

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.

Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou. Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml)treptat. Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu.se lucreaza foarte rapid.

Inmuiem gelatina in 150 ml apa. Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile. Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea. Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.

Aveti grija ca daca doriti sa iasa bine crema trebuie sa va miscati foarte repede si sa aveti toate la indemana.

Punem 1/2 crema intre doua foi , apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece. Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Din cantitatile ce le-am dat eu ies doua prajituri.

2

Noua ne plac atat de mult, incat trebuie sa fac mereu doua tavi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes (cremsnit) ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

04.09.2011, 11:56

bun cremesul, asa am si eu reteta si tot din caietul mamei

horia 1

04.09.2011, 17:17

dupa cum ai facut prezentarea,sunt sigur ca ti-a iesit "ca la mama acasa".
felicitari !

anomisana 1

04.09.2011, 20:33

Bun cremeş, dar deşi sunt ardeleancă, nu ştiu să-l fac. Mă mulţumesc cu foi din comerţ.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit II