Crema de zahar ars

de xana in Dulciuri, 15 Aug 2013 | 29152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte
  • coaja de la 1/2 portocala
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Lapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit.

Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar cand capata culoarea chihlimbarului se toarna in forma.

Ouale, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 2 furculite sau cu telul pana se omogenizeaza(nu trebuie sa faca spuma) apoi se toarna laptele caldut, putin cate putin.

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 60 de minute, pe bain marie(eu am acoperit-o cu folie de aluminiu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars