Crema de zahar ars

de Rocsi in Prajituri, 26 Aug 2012 | 4091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.
Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.
Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
Mixam ouale spuma cu restul de zahar.
Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Turnam acest amestec in cratita cu caramel.
Dam crema in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine inchegata si prinde o crusta maronie deasupra.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca, apoi o dam apoi la frigider.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars