Crema de zahar ars

de jolygina in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6135 vizualizari

 

zilele astea as fi mancat o crema de zahar ars asa ca mi-am indeplinit dorinta si nu am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba

 

INGREDIENTE

  • 5 oua 
  • 1 litru de lapte 
  • 250 g zahar 
  • 6 linguri zahar  pentru caramel 
  • esenta de vanilie 
  • coaja de la o portocala 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema .

Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul .

Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute ,pana ce vedem ca  s-a legat foarte bine .

Asezam crema in cupe si o lasam la rece vreo 2 ore apoi poate fi servita .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars