Crap marinat italienesc

de mihaelar63 in , 12 Aug 2018 | 3812 vizualizari

 

,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare placere. Noile condimente si ierburi 100% naturale de mare folos in prepararea oricarui tip de carne. De aceasta data crapul marinat cu ierburi italienesti, oregano si condimentat cu boia de ardei iute a capatat un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg crap (o jumatate)
  • 1 lingura ierburi italiene Delikat
  • 1 lingura oregano Delikat
  • 1 lingurita boia iute de ardei Delikat
  • 1/2 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • 1 pahar vin roze
  • sare de Himalaya
  • rosii, ardei pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap marinat italienesc:

  1.  Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor.
  2. Aceasta operatiune ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui.
  3. La pestii mari mai ajuta sa se coaca /prajeasca mai rapid.
  4. Prin increstarea pielii la pestii mai mici oasele acestora devin crocante si usor de consumat.
  5. Se curata si se piseaza usturoiul. O lamaie se stoarce de zeama.
  6. Amestecati usturoiul pisat cu uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, ierburile italiene, oregano si boia iute de ardei, pana obtineti o pasta.
  7. Cu pasta obtinuta masati pestele, atat pe partea cu pielea, cat si pe interior.
  8. Lasati pestele sa se marineze la rece minimum 2 ore.
  9. Pentru ca bucata de peste a fost groasa, eu am copt pestele timp de 30 minute, la 200 grade Celsius.
  10. Din cand in cand am pulverizat vin roze in timpul coacerii.
  11. Am controlat daca este bine patruns dupa jumatate de ora si, pentru ca era necesar, l-am mai lasat 10 minute .
  12. Tot acum puteti gusta putin din partea de dedesupt si sarati daca mai este nevoie.
  13. Serviti pestele alaturi de garnitura [orez, cartofi, cus-cus, brocoli, fasole verde, etc ] preferata.
  14. Pentru un meniu light, noi am servit crapul italienesc insotit de legume si felii de lamaie.
  15.  Bineinteles nu uitati sa insotiti pestele de un pahar cu vin de calitate.

                                             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

La coacere / prajire pestele se poate incresta pe piele.

2

Crestaturile se fac pe diagonala in sensul invers al dispunerii oaselor.

3

La pestii mari se taie mai adanc pentru ca sa se patrunda mai bine.

4

Prin increstarea pielii la pestii mai mici, oasele acestora devin crocante si usor de consumat.

5

Aceasta operatiune mai ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap marinat italienesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent