Crap la gratar, cu sos de unt

de Ina in Crap / Caras, 12 Ian 2014 | 14887 vizualizari

 

Azi va propun un alt mod de servire a pestelui fript : cu sos de unt si mustar, o reteta cu care va veti impresiona familia si musafirii . *** Reteta este preluata dintr-o carte veche de retete cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 50 g unt gras
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar, cu sos de unt:

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute.

Frigem pestele pe gratar sau plita.

Separat, facem un sos de unt, astfel: Incalzim usor untul si-l frecam cu o lingura de lemn, pana se topeste tot. Adaugam zeama de lamaie  si omogenizam. Cand untul da semne ca se intareste usor, adaugam mustarul si omogenizam .  Adaugam sare, piper  si marar uscat si maruntit.

Scoatem pestele fierbinte pe o farfurie si-l servim cu mamaliguta si sos de unt cu mustar . 

Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar, cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii