Crap in stil frantuzesc

de Toamna07 in Crap / Caras, 28 Mar 2013 | 4937 vizualizari

 

Meritam si noi din cand in cand un mic rasfat culinar, nu?
Hai sa vedem cum gatesc pestele, cei mai mari artisti culinari ai lumii , francezii.
Nu este deloc complicat si e extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 crap ( 1,5 - 2 kg )
  • 1 pachet de unt + 2-3 cubulete
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 ml. vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri smantana(optional)
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie medie
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in stil frantuzesc:

Mod de preparare:   Pentru inceput preparam untul aromat.    Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul  pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat. Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit. Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior. Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.  

Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.  Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.    

Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu mere, lamaie si suc de portocale