Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

de Corinuta in Dulciuri, 22 Noi 2014 | 7876 vizualizari

 

Un cozonac cu arome si culori de toamna....mie asa mi s-a parut. Tare imi place cand afara e frig, casa sa mi se incalzeasca de la cuptor si sa se umple de aroma scortisoarei si a merelor coapte. Este foarte pufos si gustos, va sfatuiesc sa-l incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 420 g faina
  • 140 ml lapte
  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala

Ptr umplutura:

  • 1-2 linguri unt moale
  • 4-5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 2 mere
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread":

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul. 

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la aluat si/sau la umplutura se mai poate adauga o esenta de vanilie sau zahar vanilinat

2

cand suprapuneti feliile de aluat, lasati cate un cm distanta intre capete

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (30)

DianaW 1

10.11.2016, 14:45

Multumesc pentru reteta . Am facut-o si a iesit foarte buna . Toate cele bune

Criss 1

19.12.2019, 10:47

Geanina87 1

20.12.2019, 13:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu aluat oparit si Nutella